diumenge, 7 d’abril del 2013

Àgora

Hola bloggers, fa temps que no escric però avui us parlaré d'una pel·lícula que segur que alguna vegada heu sentit parlar.

Aquest film va ser estrenada l'any 2009, dirigida pel conegut director Alejandro Almenábar. La seva protagonista és la coneguda Rachel Weisz, i altres actors secundaris són: Max Minghella, Ashraf Barhom, Oscar Isaac, Michael Lonsdale i Rupert Evans. La pel·lícula es del gènere aventures, amor i històric. És un film espanyol però rodat en anglès.

Tot comença en Alejandria (Egipte) on viu la jove Hipatia, filla i discípula de Teón. La jove va destacar en els camps de les matemàtiques i l'astronomia, donava classes a l'Escola Neoplatònica d'Alejandria. Un esclau seu anomenat Davo, escoltava molt atentament a la seva senyora, ell en varies ocasions explicava la seva pròpia teoria. Un alumne seu, Orestes, s'enamora d'ella i li proposa matrimoni però aquesta li diu que no.

Els cristians comencen a aparèixer i a burlar-se dels déus grecs-egipcis. Aquests dos bàndols es comencen a barallar fortament i segons una llei dictaminada, els grec-egipcis havien d'abandonar la ciutat i també la Biblioteca de Alenjandria on es trobaven documents molt importants de ciències i literatura i els cristians formarien part d'aquell territori. Hipatia segueix amb els seus estudis sobre quin era el moviment del Sol i la Terra. Gràcies a un objecte que mostrava diferents formes com la paràbola, l'elipse... va descobrir que el Sol era el centre de l'Univers i la Terra girava en forma d'el·lipse. Quan els cristians dominaven totalment la ciutat  van fer que tothom estigués batejat i sigués cristià. Hipatia es va negar a fer-ho perquè ella creia en la filosofia. Finalment un dia van agafar-la els soldats cristians i el que havia sigut el seu esclau Davo va ser el que la va ofegar per després morir esquarterada.

La meva opinió es que és una pel·lícula que deixa en molt mala posició als cristians. Hipatia que era una gran dona, una gran persona i sobretot  filòsofa, és morta perquè és una dona i abans les dones solament havien d'estar a casa, és morta perquè no vol ajupir-se davant de Déu i per desobeir una tonteria d'aquella època que encara segueix passant.




Espero que us hagi agradat perquè a mi m'ha agradat moltíssim.


                                                                                           



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada